Voorkom stagnatie,
handhaaf de drinkwaterhygiëne. Altijd!

Het probleem

„Water moet stromen“.

Hét principe waarop de planning, installatie en veilige werking van elke drinkwaterinstallatie is gebaseerd. Want waar water te lang stil staat, ontstaat het risico op bacteriën en ziektekiemen. Bij een professioneel systeem zorgt normaal gebruik voor een regelmatige waterverversing in het volledige leidingnet. Toch blijkt in de praktijk dat er in veel gebouwen langdurige onderbrekingen optreden. Zeker in deze tijd, waarin door corona veel gebouwen en ruimtes langdurig niet gebruikt kunnen worden, wordt niet voldaan aan het beoogde gebruik. De exploitant is verantwoordelijk voor de waterverversing met regelmatige tussenpozen. Per waterpunt worden vaak complexe spoelplannen gemaakt waar servicemedewerkers zich met moeite doorheen werken. Daarbij ligt het risico op verwarring altijd op de loer, wat vervolgens weer kan leiden tot fouten in de documentatie.

„Waterverversing kan alleen plaatsvinden door water af te nemen. Dit is soms moeilijk om te begrijpen, maar hygiënisch noodzakelijk.“

Drinkwaterhygiëne moeilijk?

Niet als je alles al in het reservoir hebt!

Hier zouden exploitanten voorzorgsmaatregelen moeten nemen:

Scholen, crèches, hotels, ziekenhuizen, verpleeghuizen, appartementen, leegstaande huurwoningen, tweede huizen die zelden gebruikt worden, tentoonstellings- en conferentiecentra, onderwijsinstellingen, slaapzalen, gastenbaden…

Bij deze objecten kan het voorkomen dat onderdelen van de drinkwaterinstallatie langere tijd niet gebruikt worden. Stilstaand water kan leiden tot een verhoogde groei van micro-organismen.

De regels in een notendop:

 • De exploitant van een drinkwatersysteem is verantwoordelijk voor het beoogde gebruik.
 • Een goede werking wordt alleen gegarandeerd als er minimaal om de zeven dagen een volledige waterverversing plaatsvindt.
 • Als gebruikers extra bescherming nodig hebben (bijv. in ziekenhuizen of zorginstellingen), moet minstens om de 72 uur een volledige waterverversing plaatsvinden.
 • Planners moeten de opdrachtgever en de uitvoerder informeren over de vereisten van een goedwerkend systeem.

De oplossing

Alles in het reservoir

TECEprofil
WC-inbouwframe met
geïntegreerde
hygiënespoeling

Eenvoudig, slim en beproefd –
de wc-inbouwframes met geïntegreerde hygiënespoeling.

Door gebruik te maken van een automatische hygiënespoeling zijn papierwerk, spoelplannen en personeelsinstructies niet meer nodig - bij ons is de hygiënespoeling geïntegreerd in het reservoir. Daarmee zijn lelijke inspectieopeningen verleden tijd, bespaart u op extra rioolbuizen en verlaagt u de kosten. De spoelunit is op elk moment gemakkelijk toegankelijk door de wc-bedieningsplaat te verwijderen. Met het nieuwe TECEprofil wc-inbouwframe met geïntegreerde hygienespoeling voldoen exploitanten aan hun plicht van het leveren van schoon drinkwater. Comfortabel, veilig, economisch.

De productvoordelen:

 • Eenvoudige en veilige hygiënespoeling in een compact ontwerp
 • Installatie kost weinig inspanning dankzij volledig voorgemonteerde componenten. Alleen de aansluitingen voor koud en warm water en de trafo worden ter plaatse gedaan.
 • Geen extra inbouwelementen en revisieopeningen in de badkamer
 • Geen aparte afvoer, kortere leidingen
 • Gratis lekbeveiliging tegen terugzuigen volgens DIN EN 1717
 • aansluiting op GLT mogelijk
 • Geen papierwerk en ingewikkelde spoelplannen meer nodig dankzij handige app.

De voordelen van de app:

 • Individueel programmeerbaar voor vele toepassingen
 • Bedrijfsveiligheid met logfunctie (incl. pdf-download van het logboek)
 • Geen extra kosten voor programmering en inbedrijfstelling
 • Prestatiegegevens voor verschillende softwareleveranciers
 • Eenvoudig te gebruiken - instructie kan worden gegeven door de installateur

Voor aanbesteding:

Ook voor aanbesteding heeft de hygiënespoeling een aantal voordelen. Zo heeft u voor het volledig afdekken van het thema hygiënespoeling slechts drie onderdelen nodig:

 • TECEprofil wc-inbouwframe met hygiënespoeling (9300100)
 • TECEprofil trafo inclusief aansluitkabel (9810010)
 • Afhankelijk van de eisen een bevestigingsset voor een profielwand, houten profielvoorwand of hoekmontage en een bedieningsplaat naar keuze
 • Eenvoudig vast te leggen in de planning door beschikbare aanbestedingsteksten
 • BIM-gegevens beschikbaar

De techniek

Helaas onzichtbaar, sorry!

Inspectieopeningen zijn een gruwel voor elke liefhebber van esthetiek. Als een fout in een schilderij trekken ze onvermijdelijk de aandacht. TECE heeft daarom een spoelunit voor drinkwaterhygiëne in het reservoir geïntegreerd. Esthetisch mooier, technisch slimmer: bij dreigende stagnatie in het leidingnet wordt een bepaalde hoeveelheid koud en warm water eenvoudig via de stortbak omgeleid.

Conventionele oplossing voor een spoelunit voor drinkwaterhygiëne met aparte inspectieluik
Hygiënespoeling van TECE volledig geïntegreerd in het spoelreservoir

We hebben gewonnen!

Ons wc-inbouwframe met geïntegreerde hygiënespoeling is bekroond met de gerenommeerde en begeerde German Design Award 2021 in de categorie "Bad en wellness".

Onze referenties

Onze geïntegreerde hygiënespoeling wordt al in veel objecten in de woningbouw, in openbare en semi-openbare gebouwen en in particuliere woonruimtes toegepast. Wilt u meer informatie of heeft u vragen over onze referenties? Neem dan contact met ons op!

Meer informatie

Vragen? We komen graag naar u toe!

Neem telefonisch contact op of maak gebruik van het contactformulier. We komen ook graag naar u toe om onze oplossing ter plaatse aan de hand van een origineel productmonster toe te lichten!

Alle velden gemarkeerd met * zijn verplicht.